Altijd de juiste maat dankzij app van Scapino en Dolcis

17 sep

Zoals met zoveel items wordt het ook het shoppen voor schoenen steeds populairder op internet. Lekker makkelijk natuurlijk, zo vanuit je luie stoel, maar toch kleven er ook nog wel wat nadelen aan. Hoe weet je bijvoorbeeld dat je de juiste maat hebt? Volwassenen kennen in veel gevallen hun maat wel, maar voor kinderen ligt dat anders. Die groeien immers continu, dus een schoenmaat kan met een paar maanden tijd al weer veranderd zijn. Om dat probleem op te lossen hebben Scapino en Dolcis de handen ineengeslagen om een app te ontwikkelen die hiervoor de oplossing biedt.

voetjes-meten-scapino

Voeten meten op de iPad

De app heet Voetjes Meten en is gratis verkrijgbaar in de iTunes Store. Het idee erachter is dat juist voor kinderen het dragen van de juiste schoenmaat erg belangrijk is. Om gezond te kunnen groeien is ondersteuning in de vorm van goed zittende schoenen onmisbaar, dus is de schoenmaat van je kind iets waar goed op gelet moet worden. Met deze app gaat dat net zo makkelijk als in de winkel. Je kind plaatst zijn of haar voet op het scherm van de iPad, waarna de in vrolijke kleuren ontworpen app nauwkeurig de precieze maat berekent. Vervolgens zie je in de app ook gelijk het bijbehorende aanbod in de winkels van Scapino en Dolcis. De app is overigens wel specifiek voor kinderschoenen bedoeld, want de maximale maat die gemeten kan worden is maat 31.

Schoenenwinkels ontdekken online mogelijkheden
voeten-meten-met-iPad

Deze app is een goed voorbeeld van hoe traditionele winkels ook steeds meer kansen aangrijpen om hun producten online te kopen. Want met ruim 230 is winkels is het Nederlandse Scapino weliswaar de grootste aanbieder van sneakers en sportartikelen in Nederland, de veranderende markt vereist ook een steeds grotere rol online. Door hoge kwaliteit ook op het internet te combineren met lage prijzen, weet Scapino het martkaandeel zo vast te houden. Niet alleen met een overzichtelijke webshop, maar innovatief te blijven denken met bijvoorbeeld de ontwikkelen van deze nieuwe app.

Tags: , ,