Goedkoper mobiel internet dankzij prijzenoorlog

28 jan

Er is goed nieuws voor de (groot)gebruikers van databundels op de smartphone: in 2015 wordt het mobiel internet goedkoper! Er is namelijk een heuse prijzenoorlog op komst waarbij de Nederlandse providers van mobiele telefonie er alles aan gaan doen om te zorgen dat de klant voor hen kiest – of in ieder geval niet overstapt naar een concurrent.

De reden hiervoor is de aankondiging van Tele2 afgelopen december dat zij na een jarenlange voorbereiding zich zouden storten op het 4G netwerk in Nederland. En om de concurrentie nog wat meer schrik aan te jagen, noemde de betreffende topman ook maar meteen de andere Nederlandse providers ‘te duur’ met mobiel internet, waardoor dit in Nederland relatief weinig gebruikt zou worden.

Kortom, reden voor paniek bij KPN, T-Mobile en Vodafone. Met als gevolg: meer data voor hetzelfde geld – en soms zelfs voor minder geld.

Meer voor minder

Deze prijzenoorlog pakt natuurlijk goed uit voor de Nederlandse smartphonebezitter. Wie wil er nou niet minder betalen voor meer data? Zeker nu het lezen van kranten en boeken en online televisie of film kijken op de smartphone meer bij de dagelijkse gang van zaken hoort, is het mooi meegenomen dat databundels groter of goedkoper worden.

T-Mobile was de eerste die actie ondernam om de nieuwe concurrent op de markt een stap voor te zijn. Een bundel van 1 gigabyte kostte eerst € 15,- maar nu is deze verlaagd naar € 10,-. Dit scheelt de smartphonegebruiker op jaarbasis een aanzienlijk bedrag!

Ook KPN blijft niet wachten op wat kan komen en heeft de vaste klanten een verdubbeling van de bestaande databundel voor hetzelfde bedrag toegezegd. Nieuwe klanten kunnen rekenen op lagere prijzen voor de telefonie abonnementen in combinatie met een databundel.

Wat Vodafone gaat doen is nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat ook deze provider zich nog zal gaan mengen in de prijzenslag.

Slim vergelijken

Toch is het niet zo, dat de Nederlandse providers nu minder inkomsten kunnen verwachten door de aanpassingen in de prijzen en de grote van de databundels. Wanneer de databundels voor minder geld aangeboden worden, zal de gebruiker immers sneller geneigd zijn om de hele bundel op te gebruiken. Het aanbod bepaalt hierbij dus eigenlijk de vraag.

2000567361

Naar verwachting zal Tele2 vanaf maart 2015 zich mengen in het Nederlandse speelveld van 4G aanbieders. Wie op zoek is naar een nieuw sim only abonnement met databundel doet er dan ook goed aan om aanbiedingen in de gaten te houden en prijsvergelijkingen te maken. Er valt tegenwoordig immers meer te halen voor minder geld!