Leuke wintersport apps voor op je Iphone

12 feb

De wintersport is geboekt, de koffer is gepakt en je kan niet wachten om te gaan. Toch moet je nog even geduld hebben voordat je los kunt gaan in de sneeuw. Om niet voor verrassingen te komen staan zijn er verschillende wintersport apps ontwikkeld waar je alle nodige informatie kunt opzoeken. Zo heeft Peak Performance begin 2014 al een wintersport app gelanceerd. In dit artikel worden de meest bruikbare wintersport apps voor tijdens de wintersport beschreven.

Bergfex/Ski

Deze app bestaat uit een Lite en een Pro-versie en is vrij bekend onder de innovatieve wintersporters. Bergfex/Ski Lite bevat informatie over de skigebieden in Europa. Met deze app beschik je altijd en overal over de actuele weersverwachtingen, kaarten, webcams en een overzicht van je favoriete skigebieden. Met de Pro-versie is het mogelijk om instructievideo’s te bekijken voor snowboarden, carven, offpiste skiën en poekelpistes.

Ski-tracks

Met de app Ski-tracks is het mogelijk om je gehele wintersport te vertalen in cijfers. Deze app richt zich namelijk op het bijhouden van een aantal facetten: De afgelegde afstand, de maximaal behaalde snelheid, de hoogte, de steilheid van de afdaling, het aantal keer dat je van de afdaling bent gegaan en de totale duur dat je aan het skiën bent. Dit zijn natuurlijk geweldige gegevens om thuis te laten zien als je thuis bent. Daarnaast is het mogelijk om direct foto’s te maken terug te kijken via de app. Echte pluspunten zijn de accuratesse en het zuinige energieverbruik. Ski-tracks maakt namelijk gebruik van zuinige GPS-instellingen waardoor de batterij het minimaal de gehele dag volhoud.

Wintersport app

Indien je bent aangemeld bij de Nederlandse Ski Vereniging(NSV), is het handig om gebruik te maken van de Wintersport app. Deze app bevat namelijk de laatste aanbiedingen van de NSV  en je kunt er het actuele nieuws op lezen. Daarnaast blijf je op de hoogte van het weerbericht, de sneeuwhoogtes en beschik je over verschillende noodnummers.

Trace Snow

Deze app lijkt qua mogelijkheden op de Ski-tracks app. Trace Snow meet namelijk ook de snelheid, verticale afstand, totale afstand, airtime, sprongen en het aantal keer dat je de berg af gaat. Daarnaast meet deze app ook de verbrande calorieën en is de app aangesloten aan de sociale website. Hierdoor is het mogelijk om vrienden uit te dagen of afdalingen in 3D te vergelijken. Schijnt de zon of heb je handschoenen aan? Geen probleem want app past zich volledig aan naar de omstandigheden, zo worden knoppen en teksten automatisch vergroot. In onderstaande video is het gebruik van de app Trace Snow weergegeven.

Snowciety

Snowciety is het sociale netwerk speciaal voor wintersporters. Via deze app kun je een vrienden worden met andere mensen op de piste. Routes kunnen er mee worden bijhouden en de snelheid wordt gemeten. Via de GPS-functie kun je deze informatie van je vrienden zien en je ziet zelfs waar ze zich op dat moment begeven. Daarnaast is het mogelijk om foto’s te delen en een statusupdate toe te voegen zodat je netwerk op de hoogte blijft van jouw wintersport!

Tags: , , , ,