In Nederland komt een nieuwe monitor op de markt die geschikt is om te koppelen aan een smartphone of een tablet. In de monitor zit een MHL-interface ingebouwd. MHL betekent Mobile High-Definition Link en het is een toepassing voor beeld en geluid, speciaal ontworpen om mobiele telefoons en andere apparaten aan te sluiten op High-Definition monitoren en displays.

Het mobiele apparaat moet wel geschikt zijn voor de MHL koppeling en moet dus MHL compatible zijn. Via een kabel kan bijvoorbeeld een smartphone aangesloten worden op de grote monitor waarna spelletjes, foto’s, video’s en films van de smartphone op een groot scherm bekeken kunnen worden in HD-kwaliteit. Een bijkomend voordeel is dat tijdens het kijken de smartphone snel opgeladen wordt, veel sneller dan bijvoorbeeld via een USB-verbinding.

Met de MHL-interface kan audio en video overgezet worden van het mobiele apparaat naar de monitor en daarnaast kan data overgezet worden. Deze twee kunnen echter niet tegelijkertijd. Mooi is echter wel dat het wisselen tussen dataoverdracht en opladen helemaal vanzelf gaat. Hierbij reageert de MHL op het voltage wat door de kabel tussen de monitor en het mobiele apparaat gaat. Bij televisies met MHL technologie is het mogelijk om de dataoverdracht en het opladen gemakkelijk te regelen via de afstandsbediening.