Peak Performance lanceert wintersportapp

23 feb

Het Zweedse sportkledingmerk Peak Performance heeft een eigen applicatie gelanceerd voor wintersporters. Deze Peak Performance Trail Map voorziet de snowboarder, skiër of andere sneeuwgenieter van handige informatie tijdens de reis door de bergen.

De app

Met de app (voor iPhone, Android en Windows Phone) kun je gemakkelijk lokaliseren waar je je bevindt, en kun je via webcams het skigebied bekijken. Niet alleen worden hierbij actuele weerberichten en informatie over de sneeuwhoogte gegeven, ook worden de geopende liften en skipistes gepresenteerd in een handig overzicht. De app gebruikt de nauwkeurige positiebepaling tevens voor extra veiligheid: via een SOS-knop worden de GPS coördinaten van je locatie verzonden wanneer je onverhoopt in de problemen komt. Deze extra aandacht voor veiligheid is kenmerkend voor het merk, dat bekend staat om functionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit.

Soortgelijke apps

De applicatie van Peak Performance is niet de eerste op dit gebied. Zo is er SkiMaps als vervanger van de papieren pistekaart, en Snowciety en Ski Tracks waarmee je je snelheid en afgelegde kilometers bijhoudt. Peak Performance biedt met deze app daarom, als eerste merk in de wintersportbranche, eerder een extra dienst aan voor hun klanten dan dat zij daadwerkelijk de concurrentie aangaan met eerdergenoemde apps.

Peak Performance

Op het gebied van indoor- en outdoor sportkleding is Peak Performance het grootste merk van Scandinavië. Gedreven door de passie voor de natuur ligt de focus op functionele, duurzame en milieuvriendelijke kleding die perfect is afgestemd op de soort gelegenheid. Peak Performance is door heel Nederland verkrijgbaar bij sport- en outdoor winkels en in vrijwel elke in golfwinkel. De eerste echte Peak Performance winkel in Nederland is gevestigd in Nijmegen en mogelijk volgen er nog meer.

Tags: , ,