Smartphone maakt van film en tv kijken een favoriete bezigheid

28 dec

Dankzij de steeds betere schermkwaliteiten van de nieuwste smartphones en het snellere, maar ook het goedkopere mobiele internet wordt het steeds aantrekkelijker om op de smartphone film of televisie te kijken. Je hebt eigenlijk altijd wel je smartphone bij je en het is dan ook hartstikke makkelijk om op verloren momenten jezelf even terug te trekken in een goede film of om een nieuwe aflevering van je favoriete serie te bekijken. Ideaal wanneer je moet wachten of onderweg bent met de bus of de trein.

Handige tv-kijk-apps

Om televisie te kunnen kijken op je smartphone, zal je in de meeste gevallen zowel een televisieabonnement als een internetabonnement nodig hebben bij een tv-provider. Je smartphone zal namelijk via je thuisnetwerk verbonden moeten zijn om live tv te kunnen kijken. Dit geldt trouwens ook voor je andere apparaten zoals tablet of laptop, mocht je ook hierop televisie willen kijken.

Wat in ieder geval handig is, is dat de meeste providers een app op de markt hebben gebracht of een speciale website online hebben  gezet waarmee je makkelijk en snel tv kunt kijken. ’s Ochtends in de trein nog snel even het laatste nieuws kijken of je favoriete praatprogramma volgen wordt daarmee de normaalste zaak van de wereld.

Altijd en overal film kijken

Naast televisie kun je natuurlijk ook films en series kijken op je smartphone. Hiervoor kun je een abonnement afsluiten bij een streamingdienst of een  video-on-demand aanbieder zoals Netflix, HBO Go of Videoland. Op deze manier kun je voor een vast bedrag per maand zo veel films en series kijken als je wil.

Er zijn echter ook gratis alternatieven. Dat deze niet altijd helemaal de eerlijke weg bewandelen, bewijst de Popcorn-Time-app. Met deze app kun je dankzij een vpn-functie anoniem films kijken via het populaire (en illegale) Popcorn Time.

De mobiele beleving

Of je nu smacht naar een goede talkshow, een intrigerende documentaire, de nieuwste aflevering van je favoriete serie of gewoon een waanzinnige film wil zien: dankzij de moderne technieken, de nieuwste smartphones en het snellere mobiele internet ben je niet langer tot je eigen bank (of de bioscoop) veroordeeld om hiervan te kunnen genieten. Zorg voor goede oordopjes om ervoor te zorgen dat jouw persoonlijke kijkervaring ook echt jouw persoonlijke kijkervaring blijft en je bent helemaal klaar om er op uit te gaan!