View All Galleries

Van smartphone naar fotoalbum

Vakantiefoto’s, familiekiekjes of snapshots; tegenwoordig heeft iedereen wel een flinke verzameling foto’s staan op de tablet of smartphone. Veel van deze foto’s worden dan ook enkel bekeken op het kleine beeldscherm van deze apparaten. Dit is zonde, want foto’s komen meestal veel beter tot hun recht als ze afgedrukt worden.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende websites waarbij je eenvoudig je digitale foto’s kunt laten printen. Bijvoorbeeld in de vorm van een poster, of zelfs een heel fotoalbum. Een voorbeeld hiervan is Webprint; deze Nederlandse website is gespecialiseerd in het afdrukken van foto’s. Naast de traditionele fotoafdrukken, biedt Webprint ook afdrukken aan op bijzondere materialen, zoals canvas of plexiglas. Ook is het mogelijk om foto’s in diverse leuke uitvoeringen te laten printen; bijvoorbeeld als puzzel, sticker of wat dacht je van een fotobehang?

Voor het afdrukken van fotoalbums heeft Webprint zelfs een eigen app ontwikkeld, de ‘Webprint Fotoalbum App‘. Met deze app is het mogelijk om vanaf je smartphone of tablet, direct een geprint fotoalbum in elkaar te zetten. Het werkt als volgt; als eerste kies je het af te drukken album uit, vervolgens zet je de foto’s in de gewenste volgorde, en tenslotte bestel je het album. Deze wordt vervolgens binnen een aantal dagen thuis bezorgd. De app is gratis, en werkt erg snel en eenvoudig. Bovendien is deze beschikbaar voor Ipad, Iphone en Android.

Een echte aanrader voor de smartphone liefhebber die ook wel eens een fysiek fotoalbum wil vast kunnen houden.

Tags: