Wegdromen met een e-book op je smartphone

10 jan

Je denkt misschien dat iedereen in Nederland nu wel een smartphone heeft, maar toch is dit niet het geval. 76% van de Nederlanders (wat neerkomt op bijna 10 miljoen gebruikers) heeft zo’n toestel waarmee je wel kunt bellen, maar die in de meeste gevallen dankzij het mobiele internet toch voor andere doeleinden gebruikt wordt. Om social media op bij te houden, bijvoorbeeld. Of om de e-mail te lezen, websites te bezoeken of berichten te sturen met messenger-apps. Vooral het lezen van kranten en boeken en televisie kijken op de smartphone wordt steeds populairder.

De krant gaat digitaal

Geen wonder dan ook, dat nagenoeg ieder dagblad tegenwoordig wel een online versie van de krant beschikbaar heeft die ook op de smartphone prima te lezen is. Ook speciale apps zijn populair. Abonnees die de papieren editie thuisbezorgd krijgen, hebben vaak ook de beschikking tot de digitale editie.

Heb je geen abonnement op een krant? Geen nood, want er zijn ook volop (bijna) gratis alternatieven die kwaliteitsjournalistiek op je smartphone bieden. Bekende voorbeelden zijn Blendle en De Correspondent.

Droom weg met een boek

Wie liever een boek leest, hoeft niet langer de halve boekenkast mee te slepen of een e-reader aan te schaffen. Je favoriete thriller, roman of detective lezen gaat namelijk ook heel goed op de smartphone!

Toegegeven, het scherm van een smartphone is wat klein voor het lekker lezen van een boek, maar daar staat tegenover dat je eigenlijk altijd wel je telefoon bij je hebt. Zo heb je altijd een goed boek bij de hand.

Onthaasten met de smartphone

In onze drukke samenleving is het dan ook geen verrassing dat juist het lezen van een goed boek of de krant op de smartphone in korte tijd zo populair is geworden. De smartphone mag dan wel symbool staan voor het idee dat we altijd en overal bereikbaar moeten zijn, maar tegelijkertijd is het juist het ideale apparaat om mee te onthaasten. Een mooie symbiose tussen twee uitersten.